RU

Boilere

Boilerele, sau încălzitoarele de apă, sunt o parte importantă a confortului în majoritatea caselor și apartamentelor din Moldova. Acestea sunt folosite pentru a încălzi apa pentru bucătărie, băi și alte scopuri.

În Moldova pot fi găsite boilere de diferite capacități și puteri pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. În mod normal, încălzitoarele de apă din Moldova sunt alimentate cu energie electrică, dar există și boilere alimentate cu gaz și cu energie solară.

Este important de reținut că eficiența și fiabilitatea boilerelor depinde de calitatea instalării și întreținerii. Prin urmare, ar trebui să contactați un profesionist pentru consiliere și instalare profesională înainte de a instala boilerul.

De asemenea, merită să țineți cont de faptul că utilizarea boilerelor poate avea un impact asupra costurilor cu energia electrică sau cu gazul, așa că este important să alegeți dimensiunea și tipul de boiler potrivite pentru a răspunde nevoilor familiei dumneavoastră.

În concluzie, boilerele sunt un element important al confortului casnic în Moldova, iar alegerea unui boiler potrivit poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții în casa sau apartamentul dumneavoastră.

Cum funcționează un boiler?

Un boiler, sau încălzitor de apă, funcționează pe principiul încălzirii apei la o anumită temperatură și menținerii ei la acest nivel, astfel încât să fie disponibilă pentru utilizare în orice moment.

Există mai multe tipuri de boilere, dar cel mai frecvent este boilerul electric, care funcționează după cum urmează:

 • Apa rece este introdusă în rezervorul boilerului printr-o supapă de admisie.
 • Un element de încălzire din interiorul rezervorului începe să încălzească apa până când aceasta atinge temperatura dorită.
 • Când apa atinge temperatura corectă, termostatul oprește elementul de încălzire pentru a preveni supraîncălzirea apei.
 • Apa caldă poate fi folosită la duș, în baie, în bucătărie și în alte locuri unde este nevoie de ea.
 • Atunci când se utilizează apă caldă, apa rece o înlocuiește în rezervorul boilerului, ceea ce poate determina scăderea temperaturii apei din rezervor.
 • Dacă temperatura apei scade sub temperatura setată, termostatul pornește din nou elementul de încălzire pentru a ridica temperatura apei la nivelul setat.

Este important de reținut că diferitele tipuri de boilere pot avea principii de funcționare ușor diferite, de exemplu, boilerele pe gaz utilizează un element de încălzire pe gaz în loc de un element de încălzire electric, iar boilerele solare utilizează căldura razelor solare pentru a încălzi apa. Dar, în general, principiul de bază al unui boiler este acela de a încălzi apa la o temperatură prestabilită și de a o menține la acest nivel pentru utilizare.

Ce tipuri de boilere există?

Există mai multe tipuri de boilere care sunt utilizate pentru a încălzi apa. Acestea pot diferi în ceea ce privește sursa de energie, modul în care este încălzită apa și capacitatea lor. Să ne uităm la unele dintre cele mai comune tipuri de boilere:

 • Boilere electrice: cel mai comun tip de boiler care funcționează cu energie electrică. Acestea pot avea capacități și puteri diferite pentru a se potrivi nevoilor diferitelor gospodării.
 • Boilere pe gaz: Sunt alimentate cu gaz și utilizează un element de încălzire pe gaz. Acestea pot avea o capacitate mare și pot fi mai economice de utilizat decât boilerele electrice.
 • Boilere solare: utilizează energia solară pentru a încălzi apa. Acestea sunt echipate cu colectoare solare care absorb căldura din razele soarelui și o transferă în apă.
 • Boilere cu pompă de căldură: funcționează pe principiul unei pompe de căldură care extrage căldura din aer sau din sol și o folosește pentru a încălzi apa.
 • Boilere cu rezervor de stocare: au un rezervor mare pentru stocarea apei încălzite. Acestea pot fi utilizate pentru a încălzi rapid apa în cantități mari.
 • Boilere pe bază de lemn sau cărbune: Acestea sunt boilere pe bază de combustibil, cum ar fi lemnul sau cărbunele, și pot fi utilizate în casele care nu au acces la gaz sau electricitate.

Este important să alegeți tipul corect de boiler pentru a satisface nevoile familiei dumneavoastră și pentru a asigura o încălzire eficientă și economică a apei.

Care boiler este cel mai bun?

Alegerea celui mai bun boiler depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de casă, numărul de persoane din gospodărie, disponibilitatea energiei electrice și preferințele personale. Fiecare tip de boiler are avantaje și dezavantaje, iar ceea ce funcționează pentru o casă poate să nu funcționeze pentru alta.

De exemplu, dacă locuiți într-o zonă însorită, un boiler solar poate fi o alegere mai bună, deoarece poate reduce semnificativ facturile de energie. Dacă aveți acces la gaz, un boiler pe gaz poate fi mai economic și mai rapid de utilizat. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o locație îndepărtată, fără acces la gaz sau electricitate, un boiler alimentat cu combustibil, cum ar fi lemnul sau cărbunele, poate fi o alegere mai bună.

În general, cel mai bun boiler este cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și care asigură o încălzire fiabilă și eficientă a apei. Înainte de a alege un boiler, este recomandabil să consultați un profesionist sau un inginer care vă va ajuta să alegeți cel mai bun tip de boiler și să calculați capacitatea acestuia în funcție de nevoile dumneavoastră.

Lista celor mai bune 10 boilere din Moldova

Iată câteva dintre cele mai cunoscute și respectate mărci de boilere:

 1. Bosch - Producător german de boilere cu performanțe înalte, caracteristici convenabile și o durată de viață lungă.
 2. Ariston este o marcă italiană specializată în producția de boilere de diferite tipuri și dimensiuni, cunoscută pentru calitatea și durabilitatea sa.
 3. Vaillant este o companie germană care produce o gamă largă de soluții tehnologice pentru casă, inclusiv boilere, pe gaz și electrice.
 4. Rheem este unul dintre cei mai cunoscuți producători din America de Nord, oferind o gamă largă de boilere pe gaz, electrice și solare.
 5. Bradford White este o marcă americană cunoscută pentru boilerele sale de înaltă eficiență și capacitate mare.
 6. A.O. Smith este o companie americană care produce diverse tipuri și dimensiuni de boilere, inclusiv boilere cu cuptor care funcționează pe gaz natural și propan.
 7. Stiebel Eltron este un producător german specializat în boilere cu pompă de căldură și boilere solare.
 8. Eemax este un producător american care este specializat în boilere electrice de mare capacitate.
 9. Rinnai este un producător japonez de boilere pe gaz, de încălzitoare de apă pe gaz și de încălzitoare de apă solare.
 10. AO Smith este o companie americană care oferă o gamă largă de boilere pe gaz, electrice și solare, precum și tehnologii inovatoare, cum ar fi controlul de la distanță.

Ce este mai bine: un încălzitor uscat sau un încălzitor umed?

Alegerea între un încălzitor uscat sau umed depinde de modelul specific de încălzitor și de scopul acestuia.

În general, încălzitoarele uscate sunt considerate mai fiabile și mai durabile. Acestea sunt montate în manșoane speciale și nu intră în contact direct cu apa, ceea ce le protejează de coroziune și reduce probabilitatea formării de calcar. În plus, încălzitoarele uscate pot fi înlocuite cu ușurință fără a fi nevoie să se golească apa din boiler.

Elementele de încălzire umede, pe de altă parte, sunt în contact direct cu apa, ceea ce le poate crește eficiența și viteza de încălzire. Totuși, din această cauză, ele sunt supuse uzurii și coroziunii rapide, mai ales dacă apa este foarte dură sau conține impurități chimice. Înlocuirea unui element de încălzire umed poate fi mai dificilă, deoarece necesită golirea completă a boilerului.

Astfel, cea mai bună alegere între elementele de încălzire uscate sau umede pentru un boiler depinde de condițiile și nevoile specifice ale utilizatorului. Dacă este necesară fiabilitatea și durabilitatea, un element de încălzire uscat este cea mai bună alegere. Dacă viteza și eficiența sunt mai importante, un încălzitor umed ar putea fi calea de urmat.

Magazinul Jara oferă o gamă largă de cele mai bune boilere din Moldova. Gama noastră include diferite tipuri și volume de boilere pentru a satisface toate nevoile dvs. de apă caldă.

Lucrăm doar cu producători de încredere care folosesc materiale de înaltă calitate și tehnologie modernă pentru a asigura longevitatea și eficiența boilerelor noastre.

De la boilerele clasice de încălzire umedă până la modelele inovatoare de încălzire uscată care încălzesc apa rapid și economic, le puteți cumpăra de la noi.

De asemenea, oferim garanție pentru toate boilerele noastre și livrare gratuită în Moldova.

Nu ratați ocazia de a cumpăra cele mai bune boilere la prețuri accesibile! Vizitați magazinul nostru sau plasați o comandă pe site-ul nostru astăzi!  

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе