RU

Cos de fum

|

Un coș de fum este un sistem utilizat pentru a transporta fumul și gazele rezultate în timpul arderii combustibililor solizi (de exemplu, lemn sau cărbune) dintr-un șemineu, aragaz sau cazan din încăpere în exterior. Coșurile de fum sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și materiale, dar scopul lor principal este de a permite fumului și gazelor să iasă în siguranță spre exterior pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon și incendiile.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un coș de fum pentru casa dumneavoastră, cum ar fi tipul de combustibil utilizat, tipul de casă (unifamilială sau multifamilială), înălțimea acoperișului și condițiile climatice din zona dumneavoastră.

Există diferite tipuri de coșuri de fum: oțel, oțel inoxidabil, ceramică, beton etc. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje. Coșurile de fum din oțel, de exemplu, sunt cele mai comune și accesibile, dar necesită o întreținere regulată. Coșurile de fum din inox sunt mai durabile, dar costă mai mult. Coșurile de fum din ceramică au o rezistență termică ridicată și rezistă bine la coroziune, dar costă, de asemenea, mai mult.

Atunci când cumpărați un coș de fum, este de asemenea important să luați în considerare diametrul și lungimea coșului, astfel încât acesta să respecte specificațiile și să poată funcționa în siguranță.

Este important să contactați un expert pentru a selecta și instala coșul de fum. Aceștia vă vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune și să o instalați corect, asigurându-se că întregul sistem funcționează în siguranță și eficient.

Forme de coș de fum

Există diverse forme de coșuri de fum care pot fi folosite pentru evacuarea fumului și a gazelor din încăperi. Iată câteva dintre cele mai comune forme:

  • Coș de fum drept: Acesta este cel mai simplu tip de coș de fum care duce pur și simplu de la șemineu sau aragaz la exterior. Este adesea utilizat în casele cu un singur etaj.
  • Vertical: Acest tip de coș de fum constă într-un coș vertical care se extinde prin toate etajele casei și care transportă fumul către acoperiș sau perete. Este adesea utilizat în clădirile de apartamente.
  • Unghiular: Acest tip de coș de fum este utilizat atunci când șemineul sau aragazul nu se află direct sub acoperiș sau pe perete, ci este situat într-un colț al clădirii. Unghiul coșului poate fi de 45 sau 90 de grade.
  • Modular: Acest tip de coș de fum are forma unui cot și este utilizat atunci când gazele de ardere trebuie să fie direcționate într-o anumită direcție pentru a evita suprapunerea pereților sau obstacolele din acoperiș.
  • De ventilație: Acest tip de coș de fum este utilizat pentru a ventila încăperile, de exemplu pentru a elimina fumurile nocive din bucătării sau băi. Nu face parte din sistemul de încălzire, dar poate fi important pentru ventilația generală a unei case.
  • Combinat: Acest tip de coș de fum combină mai multe forme, cum ar fi un coș de fum de puț și un coș de fum de colț, și este utilizat atunci când nu se poate folosi doar o singură formă.

Alegerea formei coșului de fum depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de combustibil utilizat, de construcția clădirii și de amplasarea șemineului sau a aragazului. Este important să alegeți forma potrivită și să instalați corect coșul de fum, astfel încât acesta să poată oferi o ieșire sigură și eficientă pentru fum și gaze.

Cum se instaleaza un coș de fum?

La realizarea unui coș de fum trebuie luați în considerare următorii factori:

  1. Trebuie să fie realizat din materiale care pot rezista la temperaturi ridicate și la coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil sau cărămida.
  2. Să fie instalat la distanța potrivită față de materialele care pot lua foc, cum ar fi grinzile și pereții din lemn.
  3. Să fie suficient de înalt, astfel încât fumul și vaporii să poată ieși liber din clădire și să nu fie dăunători pentru sănătatea umană.
  4. Să fie instalate astfel încât fumul și vaporii să poată scăpa înapoi în casă.

Cel mai bine este să contactați un profesionist pentru sfaturi și asistență în ceea ce privește instalarea coșului de fum, pentru a vă asigura că aceasta se face în siguranță și corect.

Avem plăcerea de a vă oferi o gamă largă de coșuri de fum de diferite tipuri și dimensiuni din magazinul Jara.

Gama noastră include coșuri de fum realizate din oțel inoxidabil, cărămidă și alte materiale care sunt foarte durabile, de lungă durată și rezistente la temperaturi ridicate.

În plus, oferim elemente și accesorii suplimentare pentru coșuri de fum, cum ar fi teuri, coturi, dopuri, revizii, guri de aerisire etc. pentru o funcționare mai confortabilă și mai sigură.

De asemenea, oferim servicii de instalare a coșurilor de fum de către profesioniștii noștri instruiți, cu garanție pentru munca depusă.

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre gama și serviciile noastre, precum și despre costul și momentul livrării și al instalării coșului de fum. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu dumneavoastră!

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе