RU

Hidrofoare

|

Hidrofor Marina APM 200/25
13 418 10 782 lei

Hidrofor Pentax PM45
4 827 4 310 lei

Hidrofor Pentax CAM100N
6 831 6 099 lei

Hidrofor Pentax CAM140
7 578 6 766 lei

Hidrofor Pentax AP100
7 715 6 888 lei

Pentru ce trebuiesc hidrofoarele?

Hidrofoarele sunt dispozitive care sunt utilizate pentru a furniza apă dintr-o gaură de foraj sau dintr-o altă sursă de apă către o casă sau o clădire. Acestea funcționează pe principiul unei pompe hidraulice care menține o presiune constantă în sistemul de alimentare cu apă.

De obicei, acestea sunt utilizate în case și clădiri care sunt situate departe de sistemul centralizat de alimentare cu apă. De asemenea, acestea pot fi utilizate atunci când apa dintr-o sursă locală de apă este furnizată la presiunea necesară.

Aceste unități fac posibilă îmbunătățirea calității alimentării cu apă și asigură un debit constant de apă în locuință sau clădire. De asemenea, pot fi utilizate în agricultură și în industrie pentru a furniza apă pe distanțe mari.

Hidrofoarele sunt disponibile în mai multe tipuri și modele diferite, iar alegerea modelului potrivit depinde de mai mulți factori, inclusiv de nevoile utilizatorului, de capacitatea pompei și de dimensiunea sistemului de alimentare cu apă.

Cum funcționează hidroforul?

Un hidrofor funcționează pe principiul unei pompe hidraulice. În mod normal, acesta este alcătuit dintr-o pompă, un rezervor pentru stocarea apei și un dispozitiv de control care menține o presiune constantă în sistemul de apă.

Atunci când pompa este pornită, aceasta începe să pompeze apa dintr-o sursă (cum ar fi un puț sau un râu) și o trimite într-un rezervor de stocare. De îndată ce nivelul apei din rezervor atinge un anumit nivel, pompa se oprește automat.

Atunci când consumatorul începe să folosească apa (de exemplu, deschizând un robinet), presiunea din sistem este redusă, iar unitatea de control pornește pompa pentru a menține o presiune constantă în sistem. Pompa începe să pompeze apa din rezervor și o trimite în sistemul de apă.

Atunci când consumul de apă scade, pompa se oprește și ciclul se repetă din nou.

Acest lucru face posibilă menținerea unei presiuni constante în sistemul de apă și asigură un flux continuu de apă în casă sau clădire, chiar dacă alimentarea cu apă provine dintr-un puț sau dintr-o altă sursă de apă cu un debit neregulat.

Cum se întreține un hidrofor?

Întreținerea hidroforului implică mai mulți pași care îl vor menține în stare bună de funcționare și îi vor prelungi durata de viață:

 • Verificați nivelul apei din rezervor: Verificați periodic nivelul apei din rezervorul hidroforului pentru a vă asigura că nu se golește la un nivel scăzut. În cazul în care nivelul apei este prea scăzut, acesta poate provoca deteriorarea pompei sau poate reduce performanța hidroforului.
 • Curățați filtrele: Verificați regulat filtrele pompei și curățați-le de murdărie și resturi. Acest lucru va menține un debit normal al apei și va preveni deteriorarea pompei.
 • Verificați și schimbați uleiul: Dacă pompa dvs. are o pompă de ulei, verificați nivelul uleiului și schimbați-l dacă este necesar. Urmați instrucțiunile producătorului privind schimbarea uleiului și utilizați uleiul recomandat de producător.
 • Verificarea presiunii: Verificați în mod regulat presiunea din sistem și asigurați-vă că aceasta se află în limitele admise. Dacă este necesar, reglați unitatea de control pentru a menține presiunea corectă în sistem.
 • Verificarea scurgerilor: Verificați periodic sistemul pentru a detecta eventualele scurgeri. Dacă observați scurgeri, reparați-le imediat.
 • Întreținere preventivă periodică: Se recomandă ca hidroforul să fie inspectat și întreținut periodic, cel puțin o dată pe an. Pompa, unitatea de control și alte componente trebuie verificate pentru buna funcționare, pentru a vă asigura că hidroforul funcționează în siguranță și eficient.

Urmați recomandările producătorului pentru întreținerea hidroforului și, dacă este necesar, solicitați servicii profesionale.

Cum să știți dacă hidroforul trebuie schimbat?

Există mai multe semne care pot indica faptul că un hidrofor trebuie să fie înlocuit. Iată câteva dintre ele:

 • Zgomot și vibrații constante: Dacă hidroforul scoate un zgomot nefiresc sau vibrează în mod constant, ar putea fi un semn că pompa nu funcționează eficient sau că rulmenții sunt uzați. În acest caz, este posibil ca pompa sau piesele sale să trebuiască înlocuite.
 • Presiune scăzută a apei: Dacă hidroforul nu poate menține presiunea necesară în sistem, ar putea însemna că pompa nu funcționează corect sau că rezervorul hidroforului este deteriorat. În acest caz, este posibil să fie necesară înlocuirea pompei sau a rezervorului hidroforului.
 • Coroziune sau deteriorare: Dacă rezervorul hidroforului, pompa sau alte componente ale hidroforului prezintă semne de coroziune sau deteriorare, întregul sistem poate fi deteriorat. În acest caz, este posibil să fie necesară înlocuirea pieselor deteriorate.
 • Defecțiuni frecvente: Dacă hidroforul se defectează în mod constant, chiar și după întreținere și reparații profesionale, poate fi un semn că a ajuns la sfârșitul duratei sale de viață. În acest caz, poate fi necesară înlocuirea întregului hidrofor.
 • Componente învechite: Dacă hidroforul dvs. a fost instalat cu mult timp în urmă, iar componentele sale au devenit învechite, este posibil să fie necesar să înlocuiți întregul sistem sau piesele sale pentru a asigura o funcționare mai eficientă.

Dacă observați oricare dintre semnele de mai sus, este recomandabil să consultați un profesionist sau producătorul hidrofonului pentru recomandări cu privire la modul de acțiune. Aceștia pot evalua starea sistemului dvs. și pot face recomandări pentru înlocuirea sau repararea hidrofoanelor.

Magazinul Jara oferă o gamă largă de hidrofoare de calitate de la producători de top. Oferim numai echipamente de înaltă calitate care vă vor servi mulți ani.

Dispunem de hidrofoare de diferite capacități și debite pentru a satisface toate nevoile. Oferim, de asemenea, unități de hidrofor cu diferite tipuri de control, precum și funcții de pornire/oprire automată.

Garantăm că produsele noastre îndeplinesc toate standardele moderne de calitate și siguranță. Lucrăm numai cu producători de încredere, astfel încât clienții noștri să fie siguri de fiabilitatea și durabilitatea echipamentelor pe care le cumpără.

În plus, oferim consultanță profesională din partea specialiștilor noștri experimentați, care vă vor ajuta să alegeți cel mai potrivit hidrofor pentru sarcina dumneavoastră.

Cumpărând de la noi, veți obține nu numai echipamente de înaltă calitate, ci și o livrare rapidă, servicii de garanție și asistență tehnică în toate etapele de funcționare.

Nu lăsați achiziția dumneavoastră pentru mai târziu! Comandați acum hidrofor calitativ din magazinul Jara și obțineți un produs excelent la un preț avantajos!

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе