RU

Pompe de circulație pentru sisteme de încălzire

|

Ce fac pompele de circulație ?

Pompele de circulație sunt concepute pentru a face să circule mediile de transfer de căldură în sistemele de încălzire și de alimentare cu apă. Acestea sunt utilizate pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii în încăpere, pentru a menține o temperatură constantă în sistem și pentru a optimiza funcționarea acestuia.

Pompa de circulație este instalată în sistemul de încălzire sau de apă și este acționată de un motor electric. Aceasta deplasează agentul termic prin conducte și echipamente, creând o circulație și asigurând o distribuție uniformă a căldurii în încăpere sau în întregul sistem.

Pompele de circulație economisesc energie și reduc costul încălzirii și al apei, permițând utilizarea eficientă a agentului de încălzire și reducând timpul de încălzire al sistemului. În plus, ele sporesc confortul sistemului prin asigurarea unei temperaturi constante și a unui debit de apă stabil în sistem.

În general, pompele de circulație sunt o parte importantă a sistemelor de încălzire și de apă, permițând confortul și economia în funcționarea sistemului.

Ce tipuri de pompe de circulație sunt?

Pompele de circulație pot fi de diferite tipuri, în funcție de designul și scopul lor:

 1. Pompe cu rotor umed - rotorul se află în interiorul carcasei pompei și este în contact cu lichidul pompat.
 2. Pompe cu rotor uscat - rotorul se află în afara carcasei pompei și nu este în contact cu lichidul pompat.
 3. Pompe cu acționare magnetică - Aceste pompe utilizează câmpuri magnetice pentru a transmite mișcarea de la motor la rotorul pompei, reducând astfel uzura și mărind fiabilitatea pompei.
 4. Pompe de apă caldă - acestea sunt special concepute pentru manipularea lichidelor la temperaturi ridicate.
 5. Pompe pentru sisteme de încălzire - acestea sunt concepute pentru a asigura circulația lichidului de răcire în sistemele de încălzire.
 6. Pompe pentru sisteme de alimentare cu apă - sunt concepute pentru a furniza apă în sistemele de alimentare cu apă și pentru a crea o anumită presiune în sistem.
 7. Pompe cu capacitate reglabilă - acest tip permite reglarea capacității în funcție de nevoile sistemului.

În plus, pompele de circulație pot fi diferite în ceea ce privește puterea, capacitatea, presiunea, materialul carcasei și alte caracteristici. Atunci când se selectează o pompă, trebuie luate în considerare cerințele sistemului și condițiile de funcționare pentru a selecta cel mai potrivit tip de pompă.

Cum să întrețineți o pompă de circulație?

Întreținerea pompei de circulație este necesară pentru ca aceasta să funcționeze în mod fiabil și eficient. Iată câțiva pași care vă pot ajuta la întreținerea pompei de circulație:

 • Verificați în mod regulat starea pompei. Inspectați pompa pentru a vedea dacă există deteriorări, coroziune și piese uzate.
 • Curățați murdăria și resturile de pe filtru sau de pe ecranul supapei de admisie. În cazul în care filtrul este foarte murdar, înlocuiți-l.
 • Verificați dacă există scurgeri la racordurile de țevi și la garniturile de etanșare. Înlocuiți garniturile dacă este necesar.
 • Verificați nivelul apei din sistem și completați dacă este necesar.
 • Verificați presiunea din sistem și reglați-o dacă este necesar.
 • Verificați pompa pentru zgomot și vibrații. Dacă pompa este zgomotoasă sau vibrează, este posibil să fie necesară înlocuirea rulmenților sau a pieselor pompei.
 • Verificați starea curelei de transmisie a pompei și înlocuiți-o dacă este necesar.
 • Verificați și mențineți periodic nivelul de unsoare din rulmenții pompei.
 • Dacă observați orice problemă la pompă, reparați-o sau înlocuiți-o.

Întreținerea pompei de circulație va prelungi durata de viață a acesteia și va menține o eficiență ridicată în sistemul de încălzire sau de apă.

Oferim o gamă largă de circulatoare de înaltă calitate pentru sistemul dvs. de încălzire și alimentare cu apă.

Produsele noastre au performanțe ridicate, fiabilitate și durabilitate. Oferim diferite mărci și modele pentru a răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră.

Echipa noastră de profesioniști este pregătită să vă ajute să alegeți cea mai potrivită pompă pentru sistemul dvs. și să vă ofere sfaturi privind instalarea și întreținerea.

Suntem încrezători că pompele noastre de circulație vă vor ajuta să vă asigurați casa cu o încălzire și o alimentare cu apă fiabile și eficiente.

Contactați-ne astăzi și primiți sfaturi de la experții noștri pentru a cumpăra o pompă de circulație de calitate din magazinul Jara!

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе