RU

Pompe de drenaj/fecale

|

Cum funcționează pompele de drenaj/fecale?

Pompele de drenaj/pompele de fecale sunt pompe speciale concepute pentru pomparea lichidelor care conțin solide și deșeuri. Acestea sunt utilizate pentru a elimina apele reziduale din case, clădiri și, de asemenea, pentru a pompa apa din subsoluri, fântâni, sisteme de canalizare și alte locuri în care drenajul nu poate fi eliminat eficient prin gravitație.

Pompele de scurgere/îndepărtare funcționează pe principiul forței centrifuge. Acestea sunt echipate cu un rotor rotativ care creează un vid care atrage lichidul și solidele în interiorul pompei. Lichidul și deșeurile sunt apoi pompate printr-un racord de ieșire către o destinație, cum ar fi un canal de canalizare sau o fosă septică.

Pentru a asigura funcționarea eficientă a pompei de scurgere/evacuare, pompa trebuie să fie selectată și instalată corect, iar întreținerea și curățarea regulată a deșeurilor acumulate trebuie să se facă în mod regulat. De asemenea, este important să vă asigurați că pompa nu este suprasolicitată și că nu funcționează în gol.

Pompele de drenaj/pompele de lichid au diferite modele, capacități și caracteristici, de care trebuie să se țină cont atunci când se selectează o pompă pentru nevoile dvs. specifice. De asemenea, este important să alegeți o pompă de la un producător de renume pentru a garanta calitatea și fiabilitatea pompei.

Ce tipuri de pompe de chiuvetă/apă există?

Există mai multe tipuri de pompe de drenaj/fecale, care diferă în ceea ce privește designul și scopul lor:

 1. Pompe de drenaj/fecale - sunt instalate direct într-un rezervor de colectare sau într-un puț în care se acumulează lichid sau apă uzată. Acestea pot avea capacități și debite diferite, în funcție de sarcina care trebuie îndeplinită.
 2. Pompe de drenaj/fecale de suprafață - sunt montate la suprafață și sunt utilizate pentru a transfera apa dintr-un loc în altul, de exemplu, pentru a pompa apa dintr-o piscină sau pentru a evacua apele uzate dintr-un rezervor.
 3. Pompe autoamorsante pentru fecale - utilizate pentru pomparea apelor uzate și pot funcționa fie în modul autoamorsant, fie în modul de acționare hidraulică.
 4. Pompe de măcinare a fecalelor - sunt utilizate pentru a măcina solidele din apele uzate înainte de a le pompa. Acestea sunt adesea instalate în sistemele de canalizare sau acolo unde există concentrații mari de solide.
 5. Pompe centrifuge pentru fecale - sunt utilizate pentru pomparea lichidelor cu un conținut ridicat de solide, cum ar fi apele uzate sau apele reziduale industriale.

Alegerea tipului de pompă de drenaj/fecale depinde de mulți factori, cum ar fi capacitatea, performanța, adâncimea apei, tipul de lichid și condițiile de funcționare.

Cum sunt întreținute pompele de drenaj/fecale?

Întreținerea pompelor de drenaj/fecale implică o serie de activități:

 • Inspecția periodică a pompei pentru a detecta uzura și deteriorarea acesteia. Este important să se monitorizeze starea rotorului, a statorului, a rotorului și a altor piese ale pompei.
 • Curățați pompa și filtrele pentru a îndepărta orice murdărie care ar putea face ca pompa să nu funcționeze corect.
 • Verificați nivelul uleiului și înlocuiți-l dacă este necesar.
 • Verificați funcționarea întrerupătorului de circuit al pompei, care va opri pompa în caz de suprasarcină sau lipsă de lichid.
 • Verificați dacă cablul este deteriorat și înlocuiți-l dacă este necesar.
 • Verificați și strângeți din nou în mod regulat elementele de fixare.
 • Verificați periodic dacă întrerupătorul cu plutitor, care oprește pompa atunci când se atinge un anumit nivel de lichid, este operațional.
 • Înlocuiți piesele și componentele uzate sau deteriorate.

Este important să monitorizați starea tehnică a pompei și să efectuați o întreținere periodică pentru a preveni posibilele defecțiuni și pentru a prelungi durata de viață a pompei.

Metode de instalare pentru pompele de drenaj/fecale

Pompele de drenaj/fecale pot fi instalate în diferite moduri, în funcție de construcție, de tipul de instalare și de aplicație. Să analizăm mai multe metode de instalare pentru pompele de drenaj și de fecale:

 • Instalare suspendată: pompa este suspendată de un suport montat pe tavan sau pe un alt suport adecvat. Această metodă de instalare este utilizată în mod normal pentru stațiile de pompare mici.
 • Instalare suspendată cu stâlp intermediar: Pompa este montată pe un suport care este susținut de un stâlp intermediar pe un suport. Această metodă de instalare este utilizată pentru stațiile de pompare mai mari.
 • Montaj cu flanșă: Pompa este montată pe o flanșă de țeavă cu ajutorul unor flanșe speciale. Această metodă de instalare este utilizată pentru pompele mari care manipulează volume mari de lichid.
 • Instalare submersibilă: Pompa este plasată direct în lichidul care urmează să fie pompat sau repompat. Această metodă de instalare este utilizată pentru pompele care lucrează cu puțuri sau fântâni foarte adânci.
 • Instalare pe o platformă plutitoare: Pompa este instalată pe o platformă plutitoare care poate fi mutată în locul dorit. Această metodă de instalare este utilizată pentru pompele care trebuie să fie utilizate în locații diferite.

Indiferent de metoda de instalare, este recomandabil să efectuați periodic întreținerea periodică a pompelor de scurgere și de canalizare, inclusiv verificarea funcționării corecte, înlocuirea pieselor uzate și curățarea. Acest lucru va contribui la menținerea fiabilității și eficienței pompelor pentru o perioadă lungă de timp.

Magazinul Jara oferă o gamă largă de pompe de drenaj/fecale de calitate de diferite tipuri și capacități de la producători de top. Pompele noastre asigură o muncă eficientă în pomparea lichidelor, inclusiv colectarea și drenarea apelor uzate, lucrări de drenaj etc.

Garantăm calitatea înaltă a produselor noastre și oferim prețuri accesibile pentru toate modelele de pompe de drenaj / canalizare. De asemenea, vă putem sfătui cu privire la cel mai bun model de pompă pentru nevoile dumneavoastră.

Comandați pompa de drenaj/fecale de la noi și vă garantăm livrarea rapidă în orice regiune a Moldovei. Atunci când cumpărați o pompă de la noi, puteți fi siguri de o performanță fiabilă și eficientă. Plasați comanda dvs. astăzi și vă vom oferi servicii de înaltă calitate și asistență pentru clienți! 

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе