RU

Pompe de caldura cu instalare

La ce se aplica pompele de căldură ?

Pompele de căldură sunt dispozitive care pot extrage căldura din mediul înconjurător și o pot redirecționa în interior pentru încălzire și pot efectua procesul invers pentru a răci spațiile. Iată câteva aplicații pentru pompele de căldură:

 • Încălzirea clădirilor: Pompele de căldură sunt folosite pentru a încălzi clădirile în lunile mai reci ale anului și pot funcționa la temperaturi de până la -25C. Aceste dispozitive pot contribui la reducerea semnificativă a costurilor de încălzire, în special în regiunile cu climă mai rece.
 • Răcirea interioară: Pompele de căldură pot inversa procesul, adică extrag căldura din interiorul clădirii și o redirecționează spre exterior, creând astfel un mediu interior mai răcoros. Acest lucru reduce costul aerului condiționat în timpul sezonului cald.
 • Încălzirea apei: Pompele de căldură pot fi utilizate pentru a încălzi apa, reducând astfel semnificativ costul încălzirii apei menajere.
 • Industrie: Pompele de căldură sunt utilizate pe scară largă în industrie pentru a încălzi și răci instalațiile de producție și pentru a menține o anumită temperatură în timpul producției.

Astfel, pompele de căldură sunt dispozitive importante pentru asigurarea unor temperaturi interioare confortabile și pentru reducerea costurilor de încălzire și de aer condiționat. Prin urmare, pompele de căldură sunt dispozitive importante pentru asigurarea unei temperaturi interioare confortabile și pentru reducerea costurilor de încălzire și de climatizare.

Cum se calculează capacitatea unei pompe de căldură?

Calcularea capacității pompei de căldură depinde de mai mulți factori, cum ar fi condițiile climatice, dimensiunea și izolarea încăperii și temperatura interioară necesară. Mai jos este prezentată o abordare generală pentru calcularea capacității pompei de căldură pentru încălzirea clădirilor:

 1. Determinați suprafața încăperii: Măsurați lungimea și lățimea încăperii, înmulțițiți aceste valori și înmulțiți rezultatul cu factorul de izolare (de obicei 1,5 pentru încăperile bine izolate și 2,5 pentru încăperile slab izolate).
 2. Stabiliți temperatura dorită: Determinați temperatura interioară dorită în timpul sezonului rece și scădeți din aceasta temperatura exterioară medie din acea perioadă.
 3. Luați în considerare factori suplimentari: Pe lângă măsurarea suprafeței camerei și determinarea temperaturii dorite, luați în considerare factori precum ferestrele, pereții, tavanul, podeaua și ușile, precum și numărul de persoane care locuiesc în cameră.
 4. Calculați puterea termică a pompei de căldură: Puterea termică a unei pompe de căldură pentru încălzirea unei clădiri este definită ca fiind cantitatea de căldură necesară pentru a menține temperatura interioară dorită pentru o anumită perioadă de timp. Aceasta este exprimată de obicei în kilowați (kW). Pentru a calcula puterea pompei de căldură, utilizați următoarea formulă: Putere (kW) = suprafața încăperii (m2) x factorul de izolare x diferența dintre temperatura dorită și temperatura exterioară medie.

Cu toate acestea, este important să rețineți că calculul capacității pompei de căldură poate fi complex și pentru un rezultat precis se recomandă să contactați profesioniști care pot efectua un calcul detaliat și vă pot ajuta să selectați pompa de căldură in Chisinau potrivită pentru o anumită încăpere.

Ce marcă de pompă de căldură in Moldova ar trebui să aleg?

Sunt factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o marcă de pompă de căldură, cum ar fi calitatea și fiabilitatea produsului, disponibilitatea centrelor de service, prețul și funcționalitatea. Unele dintre cele mai populare mărci de pompe de căldură de pe piață includ:

 1. Mitsubishi Electric, o companie specializată în proiectarea și fabricarea de sisteme inovatoare de aer condiționat și încălzire. Pompele lor de căldură sunt considerate fiabile și eficiente din punct de vedere energetic.
 2. Daikin este un producător japonez de sisteme de aer condiționat și încălzire, cunoscut și pentru inovațiile sale tehnologice în domeniul climatizării.
 3. Bosch este un producător german de sisteme de aer condiționat, încălzire și ventilație, cunoscut pentru produsele sale de înaltă calitate și pentru gama largă de funcționalități.
 4. Panasonic este un producător japonez care oferă o gamă largă de pompe de căldură pentru diferite tipuri de clădiri și încăperi.
 5. Gree este un producător chinez cunoscut pentru pompele sale de căldură eficiente și economice.

Cu toate acestea, atunci când alegeți o marcă de pompă de căldură, este important să luați în considerare nu numai marca, ci și modelul specific și adecvarea acestuia la cerințele și condițiile de instalare. Este recomandabil să contactați un consultant profesionist pentru a obține sfaturi cu privire la cea mai potrivită pompă de căldură pentru aplicația dvs. specifică.

De ce să contactați specialistul nostru pentru consiliere?

Există mai multe avantaje în a contacta un specialist în instalarea și service-ul pompelor de căldură:

 • Tehnicienii noștri sunt pregătiți profesional și au experiență în instalarea și service-ul pompelor de căldură, ceea ce le permite să ofere sfaturi de specialitate în alegerea și instalarea celui mai potrivit echipament.
 • Avem acces la informații despre cele mai recente tehnologii și produse de încălzire și aer condiționat, ceea ce ne permite să oferim cele mai recente informații și sfaturi bazate pe nevoile individuale ale clienților.
 • Experții noștri pot efectua o inspecție a casei sau a clădirii dumneavoastră pentru a determina cea mai bună locație pentru instalarea unei pompe de căldură, precum și pentru a evalua cerințele de putere și alte caracteristici ale echipamentului.
 • Putem oferi o gamă completă de servicii de instalare, configurare și întreținere a pompelor de căldură, oferindu-le clienților noștri liniștea că echipamentul lor va funcționa eficient și fiabil.
 • Tehnicienii noștri pot oferi o garanție de instalare și întreținere a pompei de căldură, asigurându-se că clienții sunt protejați de eventualele probleme și defecțiuni.

Discuția cu specialiștii noștri în instalarea și întreținerea pompelor de căldură vă poate ajuta să profitați la maximum de echipamentul dumneavoastră și să vă asigurați o durată de viață lungă și fiabilă.

Instalarea pompei de căldură în Moldova

Montarea unei pompe de căldură este un proces complex care necesită anumite cunoștințe și abilități. Iată care sunt pașii de bază pentru instalarea unei pompe de căldură:

 1. Pregătirea locului de instalare. Este necesar să alegeți un loc pentru instalarea pompei de căldură, care trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță și ușurință în utilizare. De asemenea, este necesar să vă asigurați că locul de instalare dispune de conexiunile electrice și sanitare necesare.
 2. Instalarea unității interioare. Înainte de a instala unitatea interioară, trebuie să vă asigurați că locul ales nu împiedică accesul ușor la unitate și că unitatea este instalată la o distanță suficientă față de pereți și tavane pentru a asigura o circulație liberă a aerului.
 3. Instalarea unității exterioare. Unitatea exterioară a pompei de căldură trebuie instalată la un nivel care să nu interfereze cu funcționarea pompei și să permită accesul liber la unitate. De asemenea, asigurați-vă că unitatea este instalată la o distanță suficientă față de pereți și alte obstacole.
 4. Conectați pompa de căldură la rețeaua electrică. Acest lucru necesită realizarea conexiunilor electrice între unitățile interioare și exterioare și conectarea pompei la sursa de alimentare.
 5. Conectarea pompei de căldură la rețeaua de apă. Este necesară conectarea pompei de căldură la sistemul de apă, astfel încât pompa de căldură să poată utiliza căldura generată în timpul funcționării pentru a încălzi apa.
 6. Reglarea pompei de căldură. După instalare, pompa de căldură trebuie să fie reglată, ceea ce include verificarea funcționalității unității, setarea parametrilor de încălzire și instruirea utilizatorilor cu privire la modul de operare a sistemului de control.

În general, instalarea pompei de căldură este un proces complex și responsabil care necesită cunoștințe și abilități profesionale. Prin urmare, se recomandă să contactați un profesionist pentru a efectua instalarea pompei de căldură, pentru a garanta performanța deplină a acesteia.

Vă oferim o gamă largă de pompe de căldură de înaltă calitate de la cei mai buni producători. Pompele de căldură sunt o soluție ecologică și profitabilă pentru încălzirea și alimentarea cu apă caldă a locuinței sau a biroului dumneavoastră.

Garantăm calitatea și fiabilitatea produselor noastre, precum și livrarea promptă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Experții noștri sunt întotdeauna gata să vă ajute să alegeți cel mai potrivit model de pompă de căldură, în funcție de nevoile și bugetul dumneavoastră.

Achiziționând o pompă de căldură de la noi, puteți fi siguri de calitatea produsului și de conformitatea cu standardele internaționale. Oferim o gamă largă de pompe de căldură de diferite mărci și modele, cu caracteristici diferite, ceea ce vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru casa sau biroul dvs. particular.

Comandați chiar acum o pompă de căldură la pret ieftin și bucurați-vă de confort și economii cu Jara.md!

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе