RU

Filtre pentru apă potabilă

De ce filtrele de apă potabilă sunt atât de importante în zilele noastre?

Filtrarea apei potabile în Chișinău joacă un rol foarte important în ceea ce privește siguranța și calitatea în zilele noastre. Apa de la robinet poate conține diverși contaminanți, cum ar fi clorul, fluorurile, plumbul, bacteriile, virușii, pesticidele, produsele farmaceutice etc. care pot afecta negativ sănătatea umană atunci când este consumată pentru o perioadă lungă de timp.

Filtrele din Moldova ajută la eliminarea acestor contaminanți, îmbunătățind gustul și mirosul și făcând-o sigură pentru consum. În plus, acestea reduc și cantitatea de microplastice din apă care pot fi prezente în apa îmbuteliată.

Filtrele de apă potabilă cu costuri reduse sunt disponibile într-o varietate de opțiuni și pot fi instalate pe sistemul de apă în ansamblu, precum și pe anumite robinete sau sisteme din casă. Acestea reprezintă o soluție mai economică și mai ecologică în comparație cu achiziționarea de apă îmbuteliată și pot contribui la reducerea deșeurilor de plastic.

Astfel, acestea reprezintă o componentă importantă a unui stil de viață sănătos, asigurând apă potabilă sigură și de calitate și contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Cum funcționează un filtru de apă?

Un filtru de apă calitativ funcționează pe principiul eliminării impurităților și a contaminanților, pentru a face apa mai sigură pentru consum. Diferite filtre pot folosi metode diferite pentru a combate impuritățile, dar, de obicei, filtrul este format diverse straturi care au functii diverse.

Într-un filtru tipic - apa trece prin cateva nivele de curatare, primul fiind filtrul mecanic ce îndepărtează toate particulele mari: nisipul, argila sau rugina. Urmatoarea etapa - filtru de cărbune, el filtreaza clorul din apa, fenolii, compușii de aromă și miros și unii compuși organici. Există filtre care folosesc sistem de osmoza inversă, ultrafiltrarea, rășina schimbătoare de ioni sau alte tehnologii pentru a elimina impuritățile și contaminanții mai fini.

În timpul funcționării, filtrul de apă reține impuritățile în materialul filtrant și evacuează apa curată prin robinetul de ieșire. Cu toate acestea, filtrul de apă își poate pierde eficiența în timp, astfel încât trebuie înlocuit sau curățat periodic.

Per total, un filtru de apă este o modalitate eficientă de purificare a apei potabile de diverse impurități, făcând-o sigură pentru consum.

Ce tipuri de filtre de apă exista?

Fiecare tip de filtru funcționează diferit pentru a elimina diferite impurități. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri sunt:

 1. Filtre mecanice: Ele elimina particulele mari din apă - nisipul, argila și rugina. Ele constau de obicei dintr-o plasă sau un material poros care reține particulele.
 2. Filtre cu cărbune: Acestea elimină clorul, compușii cu gust și miros și unii compuși organici. Ele funcționează prin absorbția acestor compuși pe suprafața cărbunelui.
 3. Filtre de osmoză inversă: Acestea elimină diferite tipuri de contaminanți, inclusiv microorganismele, virușii, sărurile, plumbul și unii alți compuși chimici. Acestea funcționează prin trecerea apei printr-o membrană cu pori microscopici care rețin impuritățile.
 4. Filtre de ultrafiltrare: acestea elimină particulele de până la 0,01 microni, inclusiv microbii, virușii și unii compuși chimici. Funcționează pe principiul trecerii apei printr-o membrană cu pori foarte fini.
 5. Filtre cu schimb de ioni: acestea sunt utilizate pentru a elimina ionii metalici, cum ar fi plumbul și cuprul. Acestea funcționează prin înlocuirea ionilor metalici cu ioni neutri, cum ar fi sodiul sau potasiul.
 6. Filtre ceramice: acestea sunt utilizate pentru a elimina bacteriile, virușii și alte microorganisme din apă. Acestea funcționează prin trecerea apei prin porii mici dintr-un material ceramic.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune tipuri de filtre și, în funcție de obiectivele și cerințele dumneavoastră, puteți alege cel mai potrivit tip de filtru pentru nevoile dumneavoastră.

Cum alegi un filtru de apă bun?

Alegerea unui filtru bun poate fi dificilă, dar iată câțiva factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți:

 • Tipul de filtru: După cum am menționat mai devreme, există mai multe tipuri diferite, fiecare dintre acestea eliminând anumite tipuri de contaminanți. Alegeți tipul de filtru care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
 • Eficiența de curățare: analizați eficiența filtrului în eliminarea anumitor tipuri de contaminanți. Unele filtre pot fi mai eficiente decât altele, în funcție de tipul de murdărie.
 • Volumul filtrului: Alegeți un filtru cu un volum adecvat pentru familia sau casa dumneavoastră. Dacă filtrul este prea mic, acesta se poate colmata rapid și își poate pierde eficiența.
 • Ușurința de utilizare: Alegeți un filtru care este ușor de instalat, întreținut și înlocuit. Unele filtre necesită înlocuirea regulată a cartușelor sau a membranelor, așa că asigurați-vă că înlocuirea nu va fi o problemă pentru dumneavoastră.
 • Preț: Filtrele de apă pot varia foarte mult în preț, în funcție de tip, de marcă și de cât de eficientă este purificarea. Găsiți un echilibru între preț și calitate pentru a alege filtrul care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dumneavoastră.
 • Certificare: verificați dacă filtrul este certificat de un organism independent, cum ar fi NSF International. Acest lucru poate garanta că filtrul îndeplinește anumite standarde de calitate și siguranță.
 • Feedback-ul utilizatorilor: citiți mărturiile altor utilizatori pentru a vă face o idee despre cât de bine se comportă filtrul în condiții reale de utilizare.

Ținând cont de toți acești factori, veți putea alege un filtru bun, care să se potrivească nevoilor dumneavoastră și să vă ofere apă potabilă curată și sigură.

Top cele mai bune filtre de apă pentru casă

Există multe filtre de apă bune care pot fi folosite în casă. Iată câteva dintre ele:

 1. Ecosoft Standard este un filtru simplu și ieftin care elimină poluanții de bază, cum ar fi clorul, metalele, materiile organice etc.
 2. Aquaphor Crystal este un filtru în mai multe etape care elimină peste 100 de tipuri de impurități, inclusiv viruși și bacterii. De asemenea, are o tehnologie unică de "curățare cu cationi magnetici", care ajută la păstrarea mineralelor benefice din apă.
 3. Brita On Tap - se montează direct la robinet și curăță apa imediat. Este ușor de instalat și foarte ușor de utilizat.
 4. 3M Aqua-Pure AP903 - acesta este un filtru mare și poate trata până la 100.000 de galoane. Elimină principalii contaminanți, inclusiv clorul și metalele, și are o rezistență scăzută la fluxul de apă.
 5. Filtru de apă Culligan Whole House Water Filter - acest filtru este instalat pe sistemul de apă din casă și elimină majoritatea tipurilor de contaminanți. Poate gestiona până la 10.000 de galoane de apă și are o presiune de debit reglabilă.
 6. iSpring RCC7AK este un filtru de osmoză inversă care elimină peste 100 de tipuri de contaminanți, inclusiv viruși și bacterii. De asemenea, are un sistem de alcalinizare care adaugă minerale benefice în apă după tratare.
 7. Filtrul de apă Berkey este un filtru bazat pe un sistem de filtrare prin gravitație care poate fi utilizat în casă sau în camping. Acesta elimină diverse bacterii, viruși și alți poluanți și poate trata până la 6.000 de galoane de apă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune filtre de apă pentru casă. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului tău și asigură-ți apă potabilă curată și sigură.

La Jara vă oferim o gamă largă de cele mai bune filtre de apă din Moldova pentru a vă proteja familia de poluarea și contaminanții din apă.

Printre produsele noastre se numără mărci precum Ecosoft, Aquaphor, Brita, 3M, Culligan, iSpring, Berkey și multe altele. Avem filtre pentru toate gusturile și bugetele, de la filtre simple și accesibile până la sisteme mai complexe și cu mai multe trepte.

Garantăm calitatea înaltă a produselor noastre și oferim prețuri competitive la toate filtrele noastre de apă. Oferim, de asemenea, consultanță și asistență gratuită în alegerea celui mai potrivit sistem de filtrare pentru nevoile dumneavoastră.

De asemenea, avem beneficii suplimentare pentru dvs. atunci când cumpărați de la noi - transport rapid în Moldova, garanție pentru toate produsele noastre și posibilitatea de returnare sau schimb în termen de 14 zile.

Nu amânați să aveți grijă de apa potabilă - contactați astăzi magazinul Jara și alegeți cele mai bune filtre de apă pentru casa dumneavoastră! 

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе