RU

Conditionere tip tavan pardosea

|

Unde se folosesc aparatele de aer condiționat montate pe podea/plafon?

Aparatele de aer condiționat montate pe podea/plafon (cunoscute și sub denumirea de aparate de aer condiționat de tip FLOOR/CEILING) pot fi utilizate în diverse spații comerciale și rezidențiale.

Acestea sunt deosebit de populare în acele cazuri în care nu este posibilă montarea de aparate de aer condiționat pe perete sau atunci când trebuie răcite sau încălzite încăperi mari cu tavane înalte.

Aparatele de aer condiționat montate pe tavan pot fi montate pe podea sau pe tavan și pot furniza răcire, încălzire sau ventilație. De obicei, acestea au o capacitate mare și sunt capabile să răcească sau să încălzească zone mari, cum ar fi săli de conferințe, restaurante, birouri mari, centre comerciale etc.

În plus, aparatele de aer condiționat pe podea pot fi utilizate în zonele rezidențiale, în special în apartamentele sau casele mari cu tavane înalte, unde aparatele de aer condiționat standard montate pe perete pot să nu fie suficient de eficiente.

Cum funcționează un aparat de aer condiționat de tavan/plafon?

Aparatul de aer condiționat de pardoseală-plafon funcționează pe principiul unui ciclu de evaporare și condensare a agentului frigorific într-un sistem închis.

Agentul frigorific trece printr-un compresor, care comprimă gazul la o presiune și o temperatură ridicate. Apoi, gazul trece printr-un condensator, unde căldura este disipată în mediul înconjurător, iar gazul se condensează înapoi în lichid.

Lichidul refrigerant trece prin supapa de expansiune, unde presiunea sa este redusă și se dilată înapoi în stare gazoasă. Gazul trece apoi printr-un evaporator, unde căldura este absorbită din aerul înconjurător, iar gazul se transformă din nou în lichid.

Aerul răcit sau încălzit circulă apoi prin unitatea interioară, care poate fi montată pe podea sau pe tavan, iar ventilatorul îl distribuie în întreaga încăpere.

Aparatele de aer condiționat de podea și tavan pot avea și funcții suplimentare, cum ar fi ventilația și curățarea aerului cu ajutorul filtrelor, ceea ce le face mai eficiente în îmbunătățirea calității aerului din interior.

Cum de a alege un aparat de aer condiționat prin pardoseală?

Atunci când alegeți un aparat de aer condiționat sub pardoseală, trebuie luați în considerare următorii factori:

 • Dimensiunea camerei. Dimensiunea potrivită a aparatului de aer condiționat depinde de mărimea camerei, de înălțimea tavanelor și de numărul de persoane din încăpere. De regulă, producătorii de aparate de aer condiționat oferă o capacitate recomandată pentru o anumită dimensiune a camerei.
 • Tipul de cameră. Aparatele de aer condiționat de podea-plafon pot fi utilizate în diferite încăperi, dar este important să se țină cont de caracteristicile camerei, cum ar fi înălțimea tavanelor, numărul de ferestre și uși, izolația termică etc.
 • Funcționalitate. Aparatele de aer condiționat de podea-plafon pot avea funcții suplimentare, cum ar fi ventilația, curățarea aerului etc. Este necesar să alegeți aparatul de aer condiționat cu acele funcții de care aveți nevoie pentru camera dvs. particulară.
 • Marca și calitatea. Diferiți producători de aparate de aer condiționat pot oferi diferite modele cu caracteristici diferite. Este important să alegeți un aparat de aer condiționat de la mărci de renume și cu o bună reputație pentru a fi siguri de calitatea și fiabilitatea produsului.
 • Prețul și bugetul. Prețul unui aparat de aer condiționat poate varia în funcție de marcă, model și caracteristici. Este important să alegeți un aparat de aer condiționat care să se potrivească bugetului dvs. și să nu vă depășească limita de cheltuieli.
 • Instalare și service. Aparatul de aer condiționat de podea-plafon trebuie instalat de un tehnician profesionist și necesită o întreținere periodică. Prin urmare, este important să alegeți un aparat de aer condiționat ușor de instalat și de întreținut și care este susținut de producător sau de centrele de service.

Primii 10 producători de aparate de aer condiționat sub pardoseală și de tavan

Există mulți producători de aparate de aer condiționat de pardoseală, dar unele dintre cele mai populare și de calitate mărci includ:

 1. Daikin
 2. Mitsubishi Electric
 3. Fujitsu
 4. Panasonic
 5. LG
 6. Samsung
 7. Carrier
 8. Haier
 9. Toshiba
 10. Gree

Fiecare dintre acești producători oferă o gamă largă de modele de aparate de aer condiționat pe podea, care pot fi utilizate în diferite încăperi. Este important să alegeți un aparat de aer condiționat de la mărci de renume pentru a fi siguri de calitatea produsului și de fiabilitatea serviciului post-vânzare.

Cum se întreține un aparat de aer condiționat de podea/plafon?

Întreținerea aparatului de aer condiționat de podea/plafon include următorii pași:

 1. Curățați periodic filtrele de circulație a aerului. Filtrele trebuie curățate sau înlocuite la fiecare 2-3 luni pentru a evita poluarea aerului din interior și pentru a menține eficiența aparatului de aer condiționat.
 2. Curățați praful și murdăria din interiorul și exteriorul aparatului de aer condiționat. Partea exterioară a aparatului de aer condiționat trebuie curățată de murdăria și praful care se pot aduna pe suprafață. Interiorul aparatului de aer condiționat trebuie curățat de murdăria și praful care se pot acumula pe interiorul aparatului de aer condiționat.
 3. Verificați funcționarea ventilatorului și dacă există scurgeri de agent frigorific. Este necesar să verificați funcționarea ventilatorului, care poate deveni prăfuit și nu mai funcționează corect. De asemenea, verificați dacă există scurgeri de agent frigorific, care pot reduce eficiența aparatului de aer condiționat.
 4. Verificați funcționarea termostatului și dacă există scurgeri de apă. Termostatul, care reglează temperatura camerei, trebuie verificat pentru a se asigura că funcționează corect. De asemenea, ar trebui să verificați dacă există scurgeri de apă care pot apărea atunci când aparatul de aer condiționat este în funcțiune.
 5. Efectuați întreținerea preventivă la intervale regulate. Este recomandat să efectuați întreținerea preventivă a aparatului de aer condiționat o dată pe an pentru a asigura o funcționare corectă și a prelungi durata de viață a aparatului de aer condiționat.

Întreținerea aparatului de aer condiționat montat pe tavan trebuie efectuată de profesioniști cu experiență. Dacă aveți probleme cu aparatul de aer condiționat, este recomandabil să îl trimiteți la un profesionist pentru diagnosticare și reparații.

Jara este cel mai mare magazin de electrocasnice și electronice din Moldova. Magazinele Jara oferă o gamă largă de aparate de aer condiționat moderne și de calitate, de podea și de tavan, de la producători mondiali de top, cum ar fi Daikin, Mitsubishi Electric, Fujitsu, Panasonic, LG, Samsung, Carrier și alții.

Aparatele de aer condiționat disponibile în magazinele Jara sunt extrem de eficiente și fiabile și au diverse funcții, cum ar fi controlul Wi-Fi, controlul invertorului, controlul automat al umidității, funcția de curățare a aerului și altele.

Personalul Jara este întotdeauna la dispoziția clienților pentru a-i sfătui cu privire la cel mai potrivit model de aparat de aer condiționat de podea și tavan, ținând cont de dimensiunea camerei, numărul de persoane, nivelul de izolație al camerei și alți factori.

Jara oferă prețuri competitive pentru produsele sale și garantează, de asemenea, livrarea și instalarea rapidă a sistemului de aer condiționat. Magazinele Jara oferă și accesoriile necesare pentru instalarea și întreținerea aparatului de aer condiționat.

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе