RU

Podele calde

De ce e nevoie pentru a instala podele calde în casa?

Veți avea nevoie de următoarele componente și materiale pentru a instala podele calde în locuința dumneavoastră:

 1. Podele calde: acesta este un sistem de țevi care sunt așezate sub pardoseală și care lasă mediul de transfer de căldură să încălzească încăperea. Se pot folosi, de asemenea, covorașe sau folii electrice.
 2. Termostat: controlează temperatura încălzirii prin pardoseală și reglează mediul de încălzire.
 3. Trepiede și elemente de fixare: necesare pentru instalarea încălzirii prin pardoseală.
 4. Țevi și fitinguri: pentru montarea țevilor și conectarea acestora la schimbătorul de căldură și la termostat.
 5. Izolație termică: utilizată pentru a reduce pierderile de căldură și pentru a proteja împotriva aerului rece.
 6. Pardoseli: laminat, parchet, covoare și alte materiale de pardoseală pot fi folosite cu încălzirea prin pardoseală.
 7. Unelte: Pentru instalarea podelelor calde vor fi necesare unelte precum un burghiu, șurubelnițe, chei etc.

Înainte de a instala podele calde, trebuie făcut un calcul atent pentru a determina cantitatea de materiale necesare și pentru a selecta cu exactitate sistemul. De asemenea, se recomandă să contactați un instalator profesionist pentru consultanță și executarea lucrărilor.

Tipuri și modele de podele calde

Există mai multe tipuri de încălzire prin pardoseală, care diferă în funcție de principiu și de materialele utilizate:

 • Încălzirea hidronică prin pardoseală: Acesta este un sistem în care sunt așezate țevi sub pardoseală, prin care circulă apă caldă de la un boiler sau de la o pompă de căldură. Este cel mai comun tip de încălzire prin pardoseală și asigură o încălzire uniformă și confortabilă.
 • Încălzirea electrică prin pardoseală: Acest sistem folosește covorașe sau folii electrice, care sunt așezate sub pardoseală. Atunci când se aplică tensiune pe covorașe sau folii, acestea se încălzesc și încălzesc podeaua. Acest tip de încălzire prin pardoseală este mai scump, dar mai ușor și mai rapid de instalat.
 • Încălzirea prin pardoseală cu sistem uscat: Într-un astfel de sistem, căldura este transferată prin intermediul unui material care este plasat între pardoseală și șapă. Ca material se pot folosi plăci sau role speciale, iar ca sursă de căldură se poate folosi un cablu electric sau un circuit de apă.

Unele modele populare de podele calde de pe piață includ:

 • Devi: produce sisteme de încălzire prin pardoseală bazate pe covoare și cabluri electrice, precum și încălzire hidronică prin pardoseală.
 • Warmup: o companie specializată în încălzirea electrică și hidronică prin pardoseală.
 • Uponor: produce sisteme de încălzire prin pardoseală bazate pe încălzire hidronică prin pardoseală și sisteme uscate.
 • Raychem: produce diverse tipuri de încălzire prin pardoseală, inclusiv sisteme de covorașe și cabluri și cabluri autoreglabile.

Înainte de a alege un model de încălzire prin pardoseală, ar trebui să efectuați un calcul amănunțit pentru a vă asigura că sistemul este potrivit pentru locuința dumneavoastră. De asemenea, se recomandă să contactați un instalator profesionist pentru consultanță și executarea lucrărilor.

Cum să vă pregătiți casa înainte de a instala podele calde?

Înainte de a instala încălzirea prin pardoseală, trebuie făcute următoarele pregătiri:

 1. Curățarea suprafeței: Înainte de a instala încălzirea prin pardoseală, suprafața trebuie curățată temeinic de praf, murdărie, grăsime și alte impurități. Acest lucru va asigura o bună aderență între suprafață și materialul care urmează să fie instalat.
 2. Verificarea ermetizarii: Verificați ermetizarea suprafeței și a întregii suprafețe pe care urmează să fie montată încălzirea prin pardoseală. Dacă este necesar, instalați o impermeabilizare suplimentară.
 3. Nivelarea suprafeței: Înainte de instalarea încălzirii prin pardoseală, verificați dacă suprafața este plană și nivelată. Compușii autonivelanți pot fi utilizați pentru a nivela suprafața, pregătindu-o pentru montarea încălzirii prin pardoseală.
 4. Pregătirea instalației electrice: Înainte de instalarea încălzirii prin pardoseală, instalați toate conexiunile electrice, inclusiv termostatele și transformatoarele.
 5. Instalarea izolației termice: Instalați izolația termică pe podeaua pe care va fi montată încălzirea prin pardoseală pentru a minimiza pierderile de căldură.
 6. Instalarea sistemului de încălzire prin pardoseală: Instalați sistemul de încălzire prin pardoseală în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Vă rugăm să luati cont că procesul de pregătire a locuinței poate varia ușor în funcție de tipul și modelul de încălzire prin pardoseală, astfel încât este important să urmați instrucțiunile producătorului și să consultați un profesionist cu experiență.

Magazinul Jara vă oferă o gamă largă de încălzire prin pardoseală pentru casa dvs. din Chișinău. Oferim încălzire prin pardoseală de înaltă calitate de la producători de top la prețuri accesibile.

Oferim diferite tipuri și modele de încălzire prin pardoseală, cum ar fi: Încălzire prin pardoseală:

 • Încălzire electrică prin pardoseală
 • încălzire prin pardoseală cu apă
 • Încălzire subțire prin pardoseală
 • Covorașe de încălzire prin pardoseală

Oferim, de asemenea, accesoriile și accesoriile necesare pentru instalarea încălzirii prin pardoseală, cum ar fi termostate, cabluri, tuburi și multe altele.

Magazinul Jara oferă livrare și instalare a pardoselilor de încălzire în Chișinău și alte orașe din Moldova. Garantăm produse de calitate și servicii profesionale.

Contactați-ne pentru a alege și a comanda încălzirea prin pardoseală potrivită pentru necesitățile dumneavoastră. 

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе