RU

Colector pentru sistem de incalzire

|

Un colector într-un sistem de încălzire este un dispozitiv utilizat pentru a distribui agentul de încălzire către diferitele circuite de încălzire dintr-o clădire. Colectorul poate fi instalat într-un apartament sau într-o casă sau într-o clădire mare, cum ar fi o clădire de birouri sau o clădire cu mai multe etaje.

Colectorul include următoarele componente:

 • carcasă;
 • robinete de închidere;
 • supapă de reținere;
 • senzori de temperatură;
 • manometre de presiune.

Există două tipuri de colectoare: cu două țevi și cu o singură țeavă. Un colector cu două țevi este utilizat în sistemele cu două țevi, în care o țeavă este conducta de alimentare și cealaltă este conducta de retur. Colectoarele cu o singură țeavă sunt utilizate în sistemele cu o singură țeavă, în care agentul de transfer de căldură trece prin fiecare circuit în parte.

Colectoarele pentru sistemele de încălzire sunt disponibile în diferite dimensiuni și configurații pentru a se potrivi diferitelor cerințe și nevoi. Ele pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi alama, oțel inoxidabil sau plastic.

Colectoarele pentru sisteme de încălzire sunt disponibile în magazinele specializate în instalații de încălzire și sanitare.

Magazinul nostru oferă o gamă largă de colectoare de diferite tipuri, dimensiuni, configurații și materiale. De asemenea, aceștia oferă consultanță pentru alegerea colectorului potrivit și, în unele cazuri, pot oferi servicii de instalare.

Atunci când se selectează un colector pentru un sistem de încălzire, trebuie să se țină cont de următorii factori:

 • dimensiunea încăperii în care va fi instalat colectorul;
 • tipul de sistem de încălzire;
 • numărul de circuite de încălzire
 • cerințele de putere ale echipamentului de încălzire;
 • materialele conductelor și ale echipamentelor.

Colectoarele sistemului trebuie instalate în conformitate cu cerințele producătorului și cu reglementările locale în materie de construcții. Instalarea colectorului este un proces complex care necesită anumite abilități și instrumente, așa că este mai bine să îl încredințați profesioniștilor noștri.

Jara.md comercializează colectoare pentru sisteme de încălzire, precum și produse și servicii conexe, cum ar fi țevi, fitinguri, pompe și supape, precum și servicii de proiectare, instalare și întreținere a sistemelor.

Ce tipuri de colectoare pentru sisteme de încălzire există ?

Există mai multe tipuri de colectoare pentru un sistem care diferă prin funcționalitatea lor:

 • Colector de distribuție - utilizat pentru a distribui agentul de încălzire către diferitele circuite. De obicei are mai multe intrări și ieșiri.
 • Colector de amestec - utilizat pentru a amesteca apa caldă și rece, creând temperatura agentului termic necesară pentru încălzirea spațiilor.
 • Colector colectabil - utilizat pentru a colecta lichidul de răcire din diferite circuite de încălzire și a-l direcționa către cazan pentru încălzire suplimentară.
 • Colector cu debitmetru - echipat cu senzori de debit care permit controlul și monitorizarea debitului în fiecare circuit.

În plus, colectoarele pot diferi în ceea ce privește caracteristicile de proiectare și materialele de construcție. De exemplu, colectoarele metalice pot fi fabricate din alamă sau oțel inoxidabil, iar cele din plastic pot fi fabricate din polipropilenă.

Alegerea tipului de colector depinde de cerințele specifice ale sistemului de încălzire și de nevoile individuale ale utilizatorului. Înainte de a selecta un colector, este necesar să citiți recomandările producătorului și să cereți sfatul experților în domeniu.

Jara Shop are plăcerea de a oferi o gamă largă de colectoare pentru sisteme de încălzire de diferite tipuri și modele. Gama noastră include colectoare din alamă și oțel inoxidabil de diferite dimensiuni și configurații, precum și colectoare din plastic din polipropilenă.

Toți colectoarele noastre sunt fabricate în cele mai bune fabrici din Europa și îndeplinesc standarde înalte de calitate și fiabilitate. În plus, oferim, de asemenea, accesorii și accesorii pentru instalarea colectoarelor, cum ar fi kituri de montare, flanșe, supape etc.

Experții noștri sunt întotdeauna disponibili pentru a vă ajuta să selectați cel mai potrivit model de colector pentru sistemul dumneavoastră de încălzire și pentru a vă răspunde la toate întrebările. Oferim, de asemenea, servicii de livrare și instalare pentru produsele noastre.

Contactați-ne telefonic sau vizitați magazinul nostru pentru a afla mai multe despre gama noastră de produse și servicii. 

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе