RU

Teava pentru pardosea

|

De ce am nevoie de o țeavă de încălzire prin pardoseală?

O țeavă de încălzire prin pardoseală este un element cheie într-un sistem de încălzire prin pardoseală. Aceasta este utilizată pentru a transporta apa caldă sau agentul termic pe întreaga suprafață a podelei și pentru a distribui căldura în mod uniform pe întreaga suprafață.

O țeavă de încălzire prin pardoseală trebuie să aibă o serie de caracteristici de calitate, cum ar fi rezistența la temperaturi și presiuni ridicate, fiabilitate și durabilitate. De asemenea, ar trebui să fie ușor și convenabil de instalat și să aibă un coeficient scăzut de pierdere de căldură.

Cel mai comun material pentru țevile de încălzire prin pardoseală este polietilena de înaltă densitate (PEX). Acestea sunt robuste, flexibile, ușoare și ușor de conectat la alte părți ale sistemului de încălzire prin pardoseală.

Selectarea și instalarea corectă a unei țevi de încălzire prin pardoseală reprezintă un aspect important al proiectării și instalării unui sistem de încălzire prin pardoseală. Selectarea sau instalarea incorectă poate duce la o funcționare ineficientă a sistemului, la pierderi de căldură și la costuri suplimentare de energie.

Caracteristicile țevilor de încălzire prin pardoseală

Principalele caracteristici ale unei țevi de încălzire prin pardoseală includ:

 • Material: cel mai comun material este polietilena de înaltă densitate (PEX), care este foarte durabilă și rezistentă la căldură și presiune. De asemenea, se mai utilizează polibutilena (PB) și etilenă-acetat de vinil (EVA).
 • Diametru: Diametrul depinde de capacitatea sistemului de încălzire prin pardoseală și este, în general, de 10 până la 20 mm.
 • Grosimea peretelui: Grosimea peretelui afectează rezistența și rezistența la îndoire și deteriorare. Grosimea peretelui este de obicei de 1 până la 2 mm.
 • Conductivitatea termică: Conductivitatea termică determină rapiditatea cu care se răspândește căldura pe suprafața podelei. Cu cât conductivitatea termică este mai mare, cu atât sistemul este mai eficient.
 • Flexibilitate: Flexibilitatea permite așezarea ușoară pe suprafață, minimizând timpul și efortul de instalare.
 • Rezistența la coroziune și la substanțe chimice: trebuie să fie rezistent la diferitele substanțe chimice care pot fi conținute în mediul de transfer termic.
 • Durată lungă de viață: trebuie să fie durabil și fiabil, pentru a asigura funcționarea fără probleme a sistemului timp de mulți ani.

Alegerea țevii potrivite este un aspect important al proiectării și instalării unui sistem de încălzire prin pardoseală.

Tipuri de țevi de încălzire prin pardoseală

Există mai multe tipuri de țevi pentru încălzirea prin pardoseală, care diferă în ceea ce privește materialul și caracteristicile:

 1. Țevile din polietilenă: sunt cea mai comună opțiune. Acestea sunt flexibile și ușoare, ceea ce le face ușor de instalat. În funcție de tipul de polietilenă, acestea pot rezista la temperaturi și presiuni diferite.
 2. Țevi din polipropilenă: aceste țevi au o rezistență termică ridicată și pot suporta temperaturi de până la 95 de grade Celsius. De asemenea, sunt flexibile și ușor de instalat.
 3. Țevi din metal plastic: acestea constau dintr-un strat de aluminiu intercalat între două straturi de polietilenă sau polipropilenă. Acestea au o conductivitate termică ridicată și tolerează bine presiunea.
 4. Țevi din cupru: sunt cea mai scumpă opțiune, dar au o rezistență termică și o durabilitate ridicată. De asemenea, au o bună conductivitate termică și pot suporta o presiune ridicată.

Alegerea tipului de țeavă depinde de condițiile și cerințele specifice ale sistemului de încălzire.

Oferim o gamă largă de țevi pentru încălzire prin pardoseală de la producători de top. Aici veți găsi țevi de diferite diametre și materiale, cum ar fi polietilenă (PEX), polietilenă reticulată (PEX-a), țevi cu barieră de oxigen stabilizată (PEX-b) și țevi din metal-plastic (PE-MT).

Garantăm o calitate ridicată și prețuri accesibile. Toate țevile au certificatele de calitate necesare și îndeplinesc standardele de siguranță.

Pentru a comanda țevi pentru încălzire prin pardoseală, vă rugăm să ne contactați prin telefon, e-mail sau prin intermediul site-ului nostru. Oferim, de asemenea, servicii de livrare și instalare pentru casa sau apartamentul dumneavoastră. Specialiștii noștri vă vor oferi asistență și sfaturi profesionale privind selecția și instalarea țevilor pentru încălzire prin pardoseală.  

Vezi totarrow down
Vezi cum găsești adresa magazinului JARA Chișinău pe hartă

© 2024 Jara.md - Magazin specializat pe sisteme de incalzire si climatizare in Moldova Купить кондиционер в Кишиневе